pappaliivet

pappalivet

Annons

Ingen mer torr hud! <3

Hej!

Jag tänkte prata lite om torr hud och atopisk eksem, Det är ju nämligen något som många barn drabbas av och framförallt just den här årstiden! I stort sett alla mina barn har haft någon form av torr hy eller eksem och som jag skrev ang årstiden så är det exat tydligt nu.

Båda mina tvillingar och Milian är lite extra känsliga och det är också extra viktigt att vi sköter deras hy lite mer och noggrannare. Det finns egentligen inte så många genvägar utan det krävs bara att man smörjer men att man gör det rätt och vid rätt tillfällen. Efter ett bad är det alltid extra noga att man smörjer då huden torkar än mer efter den varit i kontakt med vatten, annars skulle jag säga tre gånger om dagen eller vid behov såklart.

Igår var jag ute med barnen och lekte hela dagen, det var ju sååå fint väder men det är väldigt enkelt att se att den torra luften och fortfarande kyliga luften påverkar lite extra.  Så igår efter ute leken var det faktiskt bara att sätta igång och smörja 😉 Det är inte alltid så bekvämt kan man tycka men det gör tydlig skillnad och det blir ju mycket skönare för barnen som slipper torr och irriterad hud.

Jag samarbetar ju just nu med ACO som är otroligt duktiga på ämnet hud som ni säkert redan vet, det ni kanske inte vet är att det finns något som heter smörjteknik och hur det går till. På länken här HUDKOLLEN så hittar ni massor med bra tipps och klipp som handlar om just smörteknik, olika krämer mm som är superbra att veta, har ditt barn problem så tycker jag verkligen du ska klicka dig in och ta lite tipps och råd för hur du kan göra huden fin igen :)

DSC05966 DSC05980 DSC06032 DSC06043 DSC06056DSC05973

Som ni ser på bilderna så blir mina tjejer och Milian väldigt rosiga på kinder och näsa och det märks så tydligt när man kommer in att det behövs smörjas. Man behöver såklart inte kasta sig över dom med smörja utan låta dem komma in och bli lite varma och så men ni förstår säkert det 😉

Kika in på hudkollen som sagt! SÅ mycket läsvärd info som kan göra så mycket gott.

Ha en fantastisk dag! Kram E

Kommentarer
pappaliivet

Kommentera

Annons
stats