pappaliivet

pappalivet

Annons

Har ditt barn problem med torr hud/eksem?

Hej!
I samarbete med ACO så tänkte jag nu kort berätta lite om vad jag genom en dag med smörjskolan och en barnsjuksköterska har fått lära mig om hur man smörjer in barn som har torr hud eller eksem.

Jag har ju som ni vet 4 barn varav 3 har problem med just torr hud så detta ämnet är något som jag verkligen ville lära mig mer utav. Jag var tillsammans med en bloggkollega (Claudia Galli Concha) på en lärorik dag ihop med en barnsjuksköterska och fick lära mig allt om smörjteknik.

Många (precis som jag) smörjer sina barn en gång om dagen och ibland kanske bara varannan dag. Men många barn har känslig hud och får mycket lätt torr hud som behöver regelbunden insmörjning. Idag smörjer jag mina barn två gånger om dagen ibland mer beroende på om dom varit i kontakt med vatten, det torkar ju ut huden ännu mer. Både min mellersta kille som har det tuffast med sitt eksem och även tjejerna har blivit så mycket bättre sedan jag tog smörjandet på allvar. Det är så viktigt hur man arbetar in krämen och att man då masserar in den i huden. Man ska ta rikligt med kräm och smörja minst två gånger om dagen för just detta. För min egen del passar det perfekt under tandborstning på morgonen då man ändå byter om innan förskolan och på kvällen när pyjamasen ska på <3

Vill ni veta mer om atopiskt eksem, torr hud och eksem hos barn ska ni besök loppi.se/hudkollen där finns tips och råd från hudläkare och experter.  

16118654_10154060611735163_1355890006_n 16118702_10154060611635163_274871186_n

Kommentarer
pappaliivet

Kommentera

Annons
stats